6½ jaar Boekel AGF

Op 1 januari 2011 zag “Van Boekel Horecagroothandel AGF” het levenslicht.

Lycke van Boekel en haar partner – voormalig chefkok Luigi Perosce – gingen vol enthousiasme van start in Kerkdriel. In een paar jaar tijd nam de afzet gestaag toe en kwamen er nog 6 andere mensen op de loonlijst. In 2013 steeg de omzet met maar liefst 100% en sindsdien blijft er een stijgende lijn zichtbaar. Inmiddels zijn er ongeveer 16 mensen in vaste dienst, hebben we een prachtig logo ontwikkeld waar we trots op zijn en is de naam gewijzigd naar Boekel AGF Horecagroothandel.

Het belangrijkste is het waarborgen van een constante kwaliteit. De basis moet goed zijn en hier werken we met zijn allen hard aan. We kunnen stellen dat wat we leveren, maatwerk op klantwens is.

Om onze mijlpaal van 6½ jaar te vieren hebben we op deze dag bij alle bestellingen een cadeaudoosje gedaan met hierin 6½ stuks fruit en een feestelijk recept om hiermee een Passievrucht-limoentaartje te maken.

Boekel AGF 6,5 jaar

We laten Lycke aan het woord:

“Het idee voor een eigen horecagroothandel is ontstaan toen mijn partner Luigi chef-kok was en zag dat bij de bestaande leveranciers de kwaliteit vaak achterbleef en de service niet optimaal was. Daarbij zagen we dat er geregeld alternatieven voor groenten en fruit worden geserveerd, bijvoorbeeld rode bessen, terwijl op de kaart frambozen werden beloofd. Die feeling met het product misten wij bij de huidige leveranciers. Toen zijn we het zelf gaan doen. Ons doel is om onze klanten zo optimaal mogelijk te bedienen. Nee verkopen, doen we in principe niet. Het percentage dat we in kunnen vullen, zit boven de 99%. Met onze service gaan we ook heel ver. Mocht je onverhoopt iets missen, is een telefoontje voldoende om een nabestelling te plaatsen.”

passievrucht-limoen-taartje Boekel AGF

Menusuggesties

“Het belang van groenten op het menu is nog altijd erg afhankelijk van het restaurant. Bij de meeste restaurants blijft het voornamelijk draaien om een goed stuk vlees of vis. Maar die biefstuk heeft iedereen op de kaart. Juist met verrassende aankleding met groenten kunnen chef-koks zich onderscheiden van de buurman. Omdat mijn vriend chef-kok is geweest kunnen we onze klanten veel suggesties geven, voor zowel de lunch als het diner. Dat wordt erg positief ontvangen. Bovendien hebben we met hem een schat aan ervaring in huis betreffende kwaliteitscontrole en dergelijke. We kunnen desgewenst een menukaart mee samenstellen en meer informatie geven over de seizoensproducten, streekproducten en verschillende samenstellingen.”

Boekel AGF biedt het hele pakket aan.

“De inkoop doe ik hoofdzakelijk zelf bij de veilingen, groothandelaren en leveranciers uit de buurt. Tevens hebben we leveranciers uit onze eigen regio. Kerkdriel is beroemd om “het witte goud”, onze champignons en paddenstoelen zijn de beste van het hele land. We zitten midden in het groente- en fruitteeltgebied en daar pluk ook jij de voordelen van. Je krijgt hiermee een mooi en dagelijks vers streekproduct, waarbij we uiteraard rekening houden met de wisselende seizoenen. Hardlopers zijn toch wel de grotere producten als sinaasappels, komkommers en tomaten. Onze slamixen en avocado’s blijven ook onverminderd populair. Meer bijzondere producten als eetbare bloemen worden misschien maar door 10% van de klanten afgenomen, maar daarmee wordt het gerecht wel echt afgemaakt. De vraag naar biologische producten is nog niet zo groot, maar ook hier kunnen we aan voldoen.”

100% handgemaakt

“Het percentage bewerkte groenten en fruit neemt ook fors toe. Onze kracht is dat we écht klantspecifiek werken. We beschikken over onze eigen snijkeuken waardoor we maatwerk kunnen leveren. Rauwkostmixen zijn bij ons nog 100% handgemaakt. De ingrediënten worden volledig door de klanten bepaald en ze kunnen zelfs de gewenste dikte van bijvoorbeeld de paprika aangeven. Ook leveren we veel halffabrikaten, waar de chef-koks nog maar weinig aan hoeven te bewerken. De logistiek verzorgen we zelf en we bezorgen tot in de keuken. De klant heeft over het algemeen een vaste chauffeur en contactpersoon, de lijntjes blijven kort. Onze klantenkring bestaat nu uit horecagerelateerde klanten in voornamelijk Brabant en Gelderland. Ook leveren we geregeld producten voor diverse festivals en evenementen in heel Nederland, denk hierbij aan vers gesneden fruit voor de “Swirl’s” op Zwarte Cross. In de toekomst willen we ons afzetgebied nog gaan verbreden naar de institutionele markt”, besluit ze.

Kortom

Bij ons is de klant nog echt koning. We hebben kwaliteit en service hoog in het vaandel staan.

Voor meer informatie:

Boekel AGF Horecagroothandel

Lycke van Boekel
Tel: +31 (0) 73 – 7601200
Tel: 06 – 11467677

info@agf-vanboekel.nl

INLOGGEN BESTELBOX InOne
KLANT WORDEN
CONTACT
BOEKEL AGF ON TWITTER