Mosselseizoen

Het mosselseizoen gaat normaliter in juli van start, sommige jaren zijn de eerste mosselen zelfs al enkele weken eerder verkrijgbaar. De kwaliteit van de Zeeuwse mosselen is doorgaans uitstekend. De kwekers en handelaren zijn erg tevreden over de smaak en kwaliteit van de Zeeuwse mossel. De schelpen zijn soms wat kleiner, maar zijn goed gevuld.

In Nederland houdt men zich vaak aan het credo “mosselen eten als de “r” in de maand is”. Weinigen beseffen dat het mosselseizoen vanaf juli tot en met half april in het jaar erop loopt. “Mosselen eten als de “r” in het seizoen is (zomer, herfst, winter)” zou beter passen.

Er zijn verschillende heerlijke recepten verkrijgbaar, mosselen kunnen het beste gegaard worden in onze speciale mosselmix. Met ingrediënten zoals prei, winterwortel en uien. Ook koriander, peterselie en knoflook gaan prima samen met deze delicatesse. Als bijgerecht is onze verse friet of Steakhouse friet een prima optie.

INLOGGEN BESTELBOX InOne
KLANT WORDEN
CONTACT
BOEKEL AGF ON TWITTER