Boekel AGF inspiratiedag met barista en cressperience

Bij Boekel AGF vinden we het belangrijk om de nieuwste ontwikkelingen te volgen en hiervoor werken we graag samen met onze leveranciers. Kort geleden genoten we van een cressperience met o.a. een tasting en workshop bij Koppert Cress waar we volop inspiratie opdeden.
Boekel AGF barista Koppert Cress

Sampietro Specialty Coffee

Advies en service horen bij onze kernwaardes dus dergelijke evenementen delen we graag met onze relaties. Recent organiseerden we een inspirerende dag voor chefkoks. De dag begon in ons nieuwe pand, waar de gasten werden ontvangen met versgebrande koffie en cappuccino, thee of warme chocolademelk. Dit werd verzorgd door Professional Barista Stefan Sampietro van Sampietro Specialty Coffee, een Bossche koffiebranderij waar de koffie nog ambachtelijk wordt gebrand. Stefan stond in 2015 in de finale van de Dutch Barista Championship en is 6e geworden van Nederland. In datzelfde jaar behaalde Stefan met restaurant Pollevie de 3e plaats in de Misset Horeca Koffie Top 100.

Boekel AGF barista en cressperience

Rondleiding nieuwe pand Boekel AGF

Boekel AGF rondleiding chefkoks in ons nieuwe pand
Na de koffie volgde een rondleiding door ons nieuwe pand waar we begin april 2018 in zijn getrokken. Interessant voor de chefkoks om te zien waar hun verse producten vandaan komen en wie de mensen binnen Boekel AGF zijn die elke dag met veel enthousiasme voor de bestellingen zorgen.
Boekel AGF snijkeuken, orderpicken, chauffeur

Op weg naar een cressperience

Boekel AGF cressperience Koppert Cress
Vervolgens gingen we gezamenlijk per touringcar naar Koppert Cress in Monster voor een smakelijke en leerzame ‘Cressperience’.
Om ons wakker te schudden van de busreis kregen we eerst een prachtig groen shotje. Een smakelijke combinatie van onder meer wheatgrass, puur natuur en boordevol gezonde stofjes.
Boekel AGF Koppert Cress
“Koppert Cress is gespecialiseerd in ‘cressen’, zaailingen van unieke planten, met elk hun eigen, verrassende invloed op de zintuigen. Smaak, geur, gevoel of presentatie, er is een cress voor alle toepassingen. En de keuze wordt steeds groter. Ieder jaar wordt minstens één nieuw product toegevoegd aan het assortiment ‘Micro-vegetables’, een collectie die als ‘Architecture Aromatique’ onder de aandacht wordt gebracht.”

Presentatie en tasting bij Koppert Cress

Boekel AGF presentatie Koppert Cress

In de vorm van een ‘tasting’ maakten wij nader kennis met diverse cressen, leaves en buttons… Elke soort met een eigen smaak, structuur en mondgevoel. Ondertussen werden we rijkelijk van informatie voorzien door Job Struijk die vol passie vertelde over de mooie producten en hun toepassingen. Zowel bij ons als bij de chefkoks stroomde de inspiratie, we zagen direct allerlei mooie toepassingen en mogelijkheden om onze klanten nog beter van dienst te zijn.

Boekel AGF tasting bij Koppert Cress

Water of gin met cress en cardamom leaves

Boekel AGF water of gin met cress of leaves

Cress en leaves zijn ook geschikt om drankjes smaakvoller te maken. Gebruik een selectie cressen in een mooie karaf met water en je serveert iets exclusiefs. De cardamom leaves zijn uitermate geschikt om aan gin toe te voegen.

Het proeven van ‘Sechuan button’

Het proeven van de ‘Sechuan Buttons’ was misschien wel het meest indrukwekkend. Daar kregen we het wel even warm van. Gelukkig waren er andere cress-soorten voorhanden om onze smaakpapillen te neutraliseren voor we doorgingen naar het volgende cressje.

Boekel AGF Koppert Cress sechuan buttons

Ook de lunch bij Koppert Cress is een belevenis

Na al het proeven was het tijd voor de lunch, die ook een hele belevenis was.
In het bedrijfsrestaurant wordt de lunch dagelijks verzorgd door een chefkok. Er is een uitgebreide keuze uit zowel warme als koude gerechten. Het overgrote deel van wat wordt aangeboden is bovendien op alle vlakken verantwoord. In de keuken van Koppert Cress speelt verse groente de hoofdrol. Met de lunch heeft men eigenlijk al een groot deel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente/fruit binnen gekregen. Alles mooi uitgebalanceerd en op smaak gebracht met diverse cress-soorten. Ook de ruimte is ingericht op gezellig eten, hier wordt niet zomaar tijdens het werk een broodje kaas naar binnen geschoven, er wordt rustig de tijd voor genomen.
Boekel AGF Koppert Cress lunch

Rondleiding en proeftuin Koppert Cress

Boekel AGF rondleiding bij Koppert Cress
Na de smakelijke lunch was het tijd voor een rondleiding. Via een sfeervolle tunnel kwamen we in de proeftuin. Ook hier mochten we weer overal van proeven en daar maakten we dankbaar gebruik van.
Boekel AGF Koppert Cress proeftuin
Boekel AGF Koppert Cress proeftuin
Na afloop kregen alle aanwezigen een samplebox met mooie cressjes mee om direct alle opgedane inspiratie op los te laten.
Wat ons betreft een zeer geslaagde dag die voor herhaling vatbaar is.
Boekel AGF Koppert Cress proeftuin

Inspiratie voor gerechten met cress

We sluiten af met een aantal suggesties hoe je cress toe kan passen in jouw menu’s. Ben je geïnspireerd, we hebben veel cress-soorten standaard op voorraad zodat je snel aan de slag kan. Heb je zelf ook een mooie creatie met cress? Deze kan je altijd via social media met ons delen. We horen graag van je!
Boekel AGF inspiratie cress

Heb je zelf een mooie toepasselijke foto van een van onze producten? Je kan deze op onze Facebook-pagina posten of op InstagramTag ons, gebruik #BoekelAGF en wie weet delen we jouw post!

INLOGGEN BESTELBOX InOne
KLANT WORDEN
CONTACT
BOEKEL AGF ON TWITTER

“Versheid in zijn element”.