Ken je de Maitake paddenstoel al?

Er wordt steeds meer gekokkereld met vele soorten paddenstoelen, van normale bekende paddenstoelen tot en met de nog wat onbekendere paddenstoelen. Plantaardig eten en koken is de trend!

Maitake Boekel AGF Horecagroothandel

Maitake is één van de paddenstoelen die voor velen nog onbekend is. Vrij vertaald betekent Maitake ‘Dansende paddenstoel’. Deze paddenstoel is inheems in Noordoost-Japan en Noord-Amerika, maar wordt tegenwoordig ook lokaal in Nederland geteeld. Sommige Maitake zwammen kunnen wel 60 tot 70 centimeter breed worden met een topgewicht van zo’n 20 kilo. Deze hoge opbrengst en natuurlijk de lekkere, aromatische smaak maakt de Maitake één van de meest geliefde zwammen in de Japanse Keuken. De zwam groeit meestal aan de voet van de eikenboom en de Maitake wordt in het Nederlands daarom ook wel eikhaas genoemd. Maitake is uiterst voedzaam en versterkt het immuunsysteem, het is met recht een superfood. Het vruchtvlees is wit en krokant met een rijke, volle smaak.

Maitake is bij Boekel AGF het hele jaar door verkrijgbaar. Deze delicatesse is zeer veelzijdig te bereiden: je kan deze mooie zwam bakken, roosteren of koken.

Maitake Boekel AGF Horecagroothandel

Maitake kan verwerkt worden in veel verschillende gerechten zoals bijvoorbeeld in een risotto. Boekel AGF deelt graag met jullie de ingrediënten die wij gebruikten voor deze heerlijke risotto: room, grana padano, tijm, risotto, banaansjalotje, maitake, cantharel, truffel tapenade en pijnboompitten.

INLOGGEN BESTELBOX InOne
KLANT WORDEN
CONTACT
BOEKEL AGF ON TWITTER

Boekel AGF “Versheid in zijn element”.