De Oranje Leeuwinnen, echte champs!

Dit jaar werd voor het eerst het KNVB UEFA Europees kampioenschap vrouwenvoetbal georganiseerd. Onze eigen OranjeLeeuwinnen gingen als een speer en kregen het hele land enthousiast. Met goed gevolg: “we” werden kampioen! In onze ogen zijn deze dames echte champs.

Boekel AGF Oranje Leeuwinnen champs

De schare fans werd groter en groter naarmate de dames elke wedstrijd overtuigend wisten te winnen. Voor de halve-finale-wedstrijd tegen Engeland zat minstens half Nederland aan de buis gekluisterd. Toen deze wedstrijd met maar liefst 3-0 gewonnen werd en de plaats van de Leeuwinnen in de finale zeker was, was het hek helemaal van de dam.

Boekel AGF oranje leeuwinnen champs

De finale werd gespeeld tegen het team van Denemarken en bleef spannend tot de laatste minuut. 85% van de Nederlandse televisies stond afgestemd op deze wedstrijd die zou eindigen in een 4-2 overwinning voor de OranjeLeeuwinnen. Er kan dus rustig gesteld worden dat praktisch heel Nederland de dames champs heeft zien worden.

Boekel AGF Oranje Leeuwinnen champs

Lieke Martens is zondag na de EK-finale uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi. Als kers op de taart zijn bovendien vijf speelsters van de kersverse Europees kampioen opgenomen in het ‘Elftal van het EK’. De ‘technical observers’ van UEFA kozen OranjeLeeuwinnen Sari van Veenendaal, Anouk Dekker, Sherida Spitse, Jackie Groenen en Lieke Martens in het team met de beste speelsters van het EK.

Ook Boekel AGF leefde volledig mee. Onze eigen selectie champs stond al opgesteld 😉

Boekel AGF champs
INLOGGEN BESTELBOX InOne
KLANT WORDEN
CONTACT
BOEKEL AGF ON TWITTER